AET Flood Defence Limited je specijalizirana tvrtka za mobilnu obranu od poplava. Naš asortiman je namijenjen za upotrebu kod jedinice lokalne uprave, poslovne subjekte i domaćinstva.

Tijekom nekoliko posljednjih godina sakupljali smo informacije za Civilnu zaštitu  i mobilnu obranu od poplava, surađujući zajedno sa klijentima kako bi im mogli pružiti ugovorena rješenja. Kako smo u industriji puno godina imamo osjećaj da je naša uloga dijeliti izvještaje nekih modela koja smo izradili za „Mobilnu“ obranu od poplava, nadajući se kako bi stimulirali razmišljanje i daljini razvoj. Trudimo se podijeliti iskustva kako bi mogli predložiti bolja rješenja i ispunili ciljeve sakog individualnog korisnika.

Tamo gdje su skladištenje, radna snaga, transport i brzina djelovanja najviši prioriteti naši proizvodi su ispitani i testirani od strane vlada i industrije unutar Velike Britanije.

Naši glavni proizvodi su:

Aqua-sac®: vodeća samo upijajuća vreća koja posjeduje UK patent za centralni šav, koji je nužan kako bi vreća bila primijenjena svrsi.  Aqua-Sac® je revolucionarna alternativa tradicionalnim vrećama sa pijeskom kod poplava. Sastoji se od robusne jutene vreće sa pamučnom postavom i našim patentiranim centralnim šavom. Unutra je Super-Apsorbent Polimer takozvani  Aqua-Sac® koji se jednostavno potopi u vodi. Nakon pet minuta 13 litara vode će se apsorbirati stvarajući napunjenu vreću sa pijeskom.

Veličina: Napunjene Aqua-Sac® S.O.S. vreće su 54 cm dugačke i 10 cm visoke. Svaka Aqua-Sac® je iste veličine kako bi se zečji nasip jednostavno i lako gradio.
Masa: Sa 13 kg Aqua-Sac® je znatno lakši nego tradicionalne vreće sa pijeskom, što smanjuje rizik od ozljeda i lakše postavljanje zečjih nasipa.
Masa kada nije napuhan: Sa 440 g Aqua-Sac® se može transportirat i većoj količini tamo gdje su potrebne u manjim i učinkovitijim vozilima.
Skladištenje: Aqua-Sac® su kompaktne, 1000 komada maže se skladištiti na jednoj paleti što značajno štedi prostor uspoređujući sa samo 25 standardnih vreća za pijesak na jednoj paleti.
Vrijeme skladištenja: Aqua-Sac® su smještene u zatvorenim pakiranjima što im pruža radni vijek od preko pet godina i na taj način smanjuju otpad.

Utjecaj na okoliš: Jutena vreća i pamučna podstava su bio razgradive.  Super apsorbent polimer je bez toksičnih efekata i utjecaja na okoliš.  Aqua-Sac® se može zbrinuti na siguran način u odlagalištu otpada ili spaljivanjem. Alternativno, super apsorbent polimer može se dodati izravno u tlo kao hidratantni medij.

Višekratna upotreba: Aqua-Sac® će se osušiti kroz vrijeme od šest do osam tjedana. U bilo koje vrijeme mogu se ponovno napuhati pod uvjetom da nisu bili kontaminirani.

Alteau Barrier: Alteau Barrier je izrađen od 600 g polietilenskog materijala. Koristeći snagu vode  Alteau Barrier se automatski diže do maksimalne visine od 700 mm i dužine od nekoliko stotina metara. Specijalno izrađeno za korištenje kod timova za brzo djelovanje, prijenosna, samo podizna,  namijenjena za  višekratnu upotrebu i kao takva ne treba vanjski izvor napajanja ili napuhavanje. Postavlja se u svega nekoliko minuta od strane dvoje ljudi. Jednostavno se pakira i ponovno koristi na drugoj lokaciji nakon što se ispere i namota.

Prijenosna brana se može prevesti sa malim vozilom do mjesta postavljanja, nakon tvoga dvoje ljudi postavlja branu. Dostupna je u dužinama od 10 m i štiti od visine vode od 0,7 m. Više brana se zajedno spaja sistemom čičak trake. Za branu postoji i kutni element kako bi se dobio zavoj od 90 stupnjeva, što omogućava veliku fleksibilnost kada je okružuju zgrade.

Alteau barrier se koristi za kontrolu poplava, izradu rezervoara vode, pregrađivanje potoka i kemijskih akcidenata.