AET Flood Defence Ltd is gespecialiseerd in mobiele vloedwater beheersing. Onze producten t.b.v. vloedwater beheersing zijn toepasbaar voor en door Gemeentes, Provincies, bedrijven en particuleren.

In de afgelopen jaren zijn meerdere oplossingen m.b.t.  gezamelijke noodhulp en snel inzetbare en draagbare vloedwater verdediging door AET bedacht. Hiemee is nauw samengewerkt met opdrachtgevers om op maat gemaakte oplossingen aan te kunnen bieden. Onze jaren ervaring in de vloedwater verdedigings branche heeft ons doen inzien dat een deel van onze taak is het openbaar maken van opgedane kennis m.b.t. de vloedwater oplossingen die door ons gecreëerd zijn. Het doel hierbij is “stof tot nadenken”. Wij streven ernaar ervaringen te delen om oplossingen samen te doen smelten. Hierdoor worden de doelstellingen van de eindgebruiker beter bereikt.

In situaties waarbij opslag, mankracht en vervoer obstakels zijn en waar snelle implimentatie uitermate belangrijk is, zijn onze producten reeds beproefd en goed bevonden door zowel overheidsinstanties als industriële bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

Onze voornaamste producten zijn:

Aqua-sac® onze marktleidende, zelf vullende ‘zandzak’ met de onmisbaar gepatenteerde centrale sticksel om de zakken geschikt voor gebruik te houden. Zonder dit sticksel  kunnen zelf-vullende zakken overvol en instabiel worden.

Aqua-sac® zijn een revolutionair alternatief in plaats van de traditionele zandzakken. Gemaakt van een zware jute zak en een katoen binnenzak,  met het gepatenteerde centrale sticksel.  Aqua-sac®  bevatten super absorberende polymeer en worden simpelweg in water ondergedompeld. Na ongeveer vijf minuten zal dertien liter water zijn geabsorbeerd en hiermee een opgeblazen ‘zandzak’ zijn gevormd.

Omvang: Opgeblazen Aqua-sac® zijn 54cm lang, 31 cm breed en 10 cm hoog. Aqua-sac® zijn consistent qua afmetingen. Dit vergemakkelijkt de constructie van een barriére om vloedwater tegen te houden of om te leiden.

Gewicht: Met zijn 13kg is een volle Aqua-sac® ongeveer de helft lichter dan een conventionele zandzak. Dit verminderd het risico van spier/rugblessures tijdens het handelen ervan en is bovendien ruim binnen de ARBO norm van 23kg. Een lege Aqua-sac® is rond 440g. Hierdoor is het mogelijk om grotere hoeveelheden met kleinere, efficientere voertuigen te transporteren naar de plaats van inzet.

Opslag: 1000 Aqua-sac® kunnen worden opgeslagen op een standard pallet ten opzichte van 25 conventionele zandzakken.

Houdbaarheid: Aqua-sac® worden geleverd in een gesealde verpakking  en kunnen ten minste vijf jaar bewaard worden.

Milieu: Zowel de jute zak als de katoenen binnenzak zijn biologisch afbreekbaar. De super absorberende polymeer is goedaardig en heeft geen giftige bijwerkingen. Aqua-sac® kunnen zowel via de stortplaats als de verbrandingsoven worden verwerkt. Tevens kan het super absorberende polymeer rechtstreeks aan de grond toegevoegd worden om de hydraterende eigenschappen te verbeteren.

Hergebruik: Na zes tot acht weken zullen de Aqua-sac® beginnen met uitdrogen. Mits verontreinigd, kunnen ze op elk gewenst moment worden hervuld.
The Alteau Barrier: Deze – van 600g polyethylene stof gefabriceerde – barrière maakt gebruik van de kracht van de vloedwateren om tot een maximale hoogte van 70cm te rijzen.

Ontworpen met name voor -en  gebruikt door- de hulpdiensten. Het is een draagbare, zelf-vullende, herbruikbare waterkering. Deze heeft bovendien geen externe krachtbron of pre-inflatie nodig. Na gebruik wordt de Alteau Barrier schoongespoeld en herpakt tot het weer nodig is.

De draagbare waterkering kan in kleine voertuigen vervoerd worden. Inzet wordt gepleegd door twee mensen in enkele minuten. Verkrijgbaar in lengtes van 10m, deze delen kunnen snel en gemakkelijk aan elkaar worden gezet d.m.v. een klittenband systeem. Hierdoor kan een waterkering in principe van onbeperkte lengte zijn. Tevens zijn 90 graden hoekelementen verkrijgbaar om bijvoorbeeld de bescherming van gebouwen te versimpelen.

De Alteau Barrier wordt o.a. gebruikt voor vloedwaterkering, het creëren van water reservoirs, het afdammen van beken en het inperken van vervuiling door ongewenste (chemische) lozingen.